Talvespordi nädal

Kolmandast seitsmenda veebruarini toimus meie koolis eelseisvatele olümpiamängudele pühendatud spordi- ja tervisenädal.
Õpilased valmistusid selleks sündmuseks, joonistasid spordi-, ilu- ja terviseteemalisi pilte. Esmaspäeval võistlesid nooremate klasside õpilased teatevõistluses ja kaldpingil ronimises. Tahaks esile tuua võitjaid – Prints A. 1. klassist ja Alan M. 1T(B) klassist.
Teisipäeval õppisid vanemate klasside õpilased selgeks skandinaavia kõnni. Nad kõndisid pargis keppidega, olles eelnevalt lülitunud ka endomondo programmi, mis näitab läbitud distantsi. Lapsed said teadmisi kõnni kasulikkusest. Samuti said kõik soovijad medkabinetis mõõta oma vererõhku, pulssi ja kaaluda end.
Kolmapäev oli uisutamispäev. Osalesid kõik soovijad, kes vanematelt selleks nõusoleku said. Oli see vast sündmus – mõned uisutasid jääl esimest korda elus. Lapsed panid pähe kaitsekiivrid ja uisutasid, hoides kinni metallist käsipuudest.
Neljapäeval toimus laste poolt armastatud orienteerumine. Nüüd olid kontrollpunktid mitte ainult kooli territooriumil, aga ka lähedalasuvas pargis. Orienteerumiseks valmistusid lapsed juba varakult ette. Nädala jooksul õppisid lapsed klassijuhataja tundides rahvusvahelist morsetähestikku, võistlustel dešifreerisid nad oskuslikult sõnumeid. Tuletasid meelde QR-koodi, panid kokku olümpiamängude lipuga puslesid. Ja siit tulemus – täidetud protokoll, milles kirjas info eelseisvate olümpiamängude kohta. Me saime teada olümpiamängude tekkeloo, kui sageli need toimuvad, kes need taas ellu kutsus. Saime teada ka seda, et on olemas paraolümpiamängud.
Reede oli rahvastepalli päev neljandatele kuni viiendate, viiendate kuni kuuendate , kuuendate kuni seitsmendate klasside õpilastele. Tahaks ära märkida, et neljandad kuni viiendad klassid osalesid esimest korda ja nad näitasid end kõige paremast küljest!!!
Soovime kõigile tervist ja uusi spordisaavutusi!